Frågor och svar om sex

11 Jan 2015, 19:22 2067
Tjej, 21 år
Question


Hej har en liten fråga.. Kan man bli gravid om man är oskuld?

Min kompis hade mens för en vecka sen. Å igår hade hon sex med sin kille, men han körde ej hela vägen in, hon menar att hon fortfarande är oskuld. Kan hon bli gravid om han släpper några doppar i henne eller inte?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, 

Är man oskuld har man inte haft sex och har man inte haft sex kan man inte bli gravid. Har man däremot haft sex, som din tjejkompis har, så kan man bli gravid, även om killen inte kommer i en, men chansen är relativt liten, eftersom att mängden spermier är liten.

Säg till din tjejkompis att använda kondom nästa gång, så skyddar hon sig mot både könssjukdomar och graviditet. Är hon osäker på om hon är gravid, kan hon köpa ett graviditetstest.

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar