Frågor och svar om advokat/jurist

3 May 2002, 14:31 323
Annat, 0 år
Question


Varför ska man gå barn och fritids programmet eller samhäll för att bli advokat/ jurist. Kan man ej gå Natur/ekonomi?

Svar

Självklart kan man läsa Naturvetenskapliga programmet för att sedan bli jurist. Att jag rekommenderar Samhällsvetenskapliga programmet eller Barn- och fritidsprogrammet hänger på att Programmet för juris kandidatexamen, som det heter, är en utbildning som leder till ett jobb där man har mycket kontakter med människor. Kraven på behörighet till Juris kandidatprogrammet är, förutom grundläggande behörighet, att man har minst G i SvB, ShA och HiA. Det är kurser som du kan läsa på alla program, under förutsättning att man väljer HiA som Individuellt val på de program där den kursen ej ingår.

Eftersom man på Juris kandidatprogrammet läser en hel del civilrätt, förvaltningsrätt och ekonomi är det självklart bra att ha grundkunskaper i de ämnena med sig, så att gå Samhäll/ekonomi är kanske det bästa.

En anledning till att jag rekommenderar Barn- och fritidsprogrammet är att det är ett program som glöms bort som ett bra alternativ till Samhällsprogrammet om man tänker sig en framtid där man jobbar med människor i olika åldrar och i olika skeden i livet.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar