Frågor och svar om puberteten

11 Jan 2015, 18:30 554
Tjej, 14 år
Question


Jag är inte direkt orolig över det här men jag har funderingar..
Jag har fått mens och allt som kommer med den förutom att jag inte alls har fått några bröst. Det känns ganska konstigt då jag både fått bredare höfter och större rumpa och det är väl det enda som ''är kvar'' eller vad man ska säga. Vad kan det bero på? (Min släkt har ganska stora bröst generellt sett så tror inte det är något med ''generna'')

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, 

tack för att du skickade in din fråga och delade med dig av dina funderingar. 

Jag förstår att du funderar på detta, men brösten kan utvecklas fram till man är i 20-års åldern, så än är det många år kvar för dig. Vanligtvis börjar brösten växa innan man får sin mens och det första som man brukar lägga märkte till är bröstkörtlarna, små knölar som skapas runt bröstvårtorna, dem behöver inte synas, men man kan ofta känna dem.

På denna länk kan du läsa mer om tjejers bröst: Umo

Ge kroppen tid att utvecklas och ha tålamod. :) 

Stor kram,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar