Frågor och svar om svärföräldrar

27 Jan 2015, 16:34 403

Pojkväns mamma gillar inte mig

Tjej, 19 år
Question


hej jag undrar vad jag ska ta mig till när min pojkväns föräldrar verkligen inte tycker om mig men jag har aldrig gjort dom någonting alls.
vi kommer verkligen inte ifrån samma omgivning utan som två helt olika världar, han från stockholm och jag från ångermanland, det är så att dom får oss båda att må dåligt och jag undrar ska jag fortsätta komma dit och hälsa på även fast dom inte tål mig men inte säga någonting eller kommer jag bara fortsätta må dåligt?
Mamman har sagt dumma saker om mig och hon vill helt enkelt inte att sin son är tillsammans med mig och han är 21år gammal.
hon gör allt för att jag ska bort därifrån och hon är verkligen en hemsk människa.

har aldrig varit med om att någon har tyckt illa om mig för ingenting, jag klarar inte av att må dåligt längre, behöver råd

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej och tack för ditt förtroende!

Det är inte helt ovanligt att föräldrar inte tycker om barnets partner, och det är jättetråkigt och inget som är ditt fel. Ni är ju båda vuxna och hans mamma har faktiskt inte med att göra vem hennes son är tillsammans med. Det får ni välja helt själva. 

Vad säger din pojkvän? Kan ni prata om det på ett bra sätt? Mycket handlar om honom här, det är han som måste ställa krav på sina föräldrar kring hur de behandlar dig. 

Det handlar antagligen inte om dig, utan om något hans mamma har svårt för. Kanske att hennes son är vuxen och har ett eget liv. Det är svårt för mig att säga. Sen finns det inget som säger att du måste träffa hans familj om du inte vill. Om det känns som en ok lösning för er så kan du ju helt enkelt låta bli att hälsa på dem. 

Ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar