Frågor och svar om kärlek

22 Feb 2015, 16:47 591
Tjej, 14 år
Question


Jag går nu i sjuan på en skola som går upp till nian. Det finns två olika killar som jag gillar men jag vet inte om jag är kär i dem eller bara tycker att dem är snygga.

Jag tänker ofta, att om jag vill ha en pojkvän i högstadiet så kanske jag ska fråga nu, annars kommer man inte hinna vara med varandra så länge eftersom man troligen kommer gå på varsitt gymnasium.

Tycker du jag ska fråga eller vänta och se? Vill inte att vår vänskap ska förstöras.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för din fråga. 

Mitt första tips är att du känner efter, vem av dem du tycker mest om. Vem av dem vill du ha ett förhållande med? Vem är du kär i? 

Om du enkelt kan svara på denna fråga, så kanske du skall ta chansen nu. Vad säger din magkänsla? Vad vill du? 

Dessa frågor kan tyvärr ingen annan svara på, du behöver känna efter, lyssna på ditt hjärta och din magkänsla. Gör det som känns rätt för dig.

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar