Frågor och svar om p-piller

25 Jan 2015, 16:08 1474
Tjej, 16 år
Question


Hej jag är en väldig orolig tjej just nu, jag har svart ätit p-piller i två månader, har tagit alla som man ska, men nu håller jag på och äter mina gula piller, är på min tredje nu men har inte fått min mens ens vad ska jag göra är så orolig, kan det vara så att om man tänker för mycket, och allt annat kan gör så att mensen inte kommer?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för din fråga. <3 

Ibland kan det ta längre tid innan man får sin mens, kanske fick du din mens på den fjärde dagen? Om du stressar mycket och kroppen är i obalans kan det bidra till att mensen uteblir, likaså kan vissa sorters p-piller göra att man upplever att man har mindre mens eller kanske att den utebliver helt.

Är du fortfarande orolig över detta vill jag råda dig till att kontakta din ungdomsmottagning som kan ge din närmare svar och förklaring på kvinnans menscykel och vad denna påverkas av. :) 

Kom också ihåg att p-piller inte skyddar mot könssjukdomar.

Kram,

Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar