Frågor och svar om samtal

27 Jan 2015, 11:55 170
Tjej, 19 år
Question


Min mamma mobbar mig, mest mobbar mon mig över min vikt och kropp trots att hon är medveten om mitt självhat och att jag i nästan fem år led av ätstörningar och självskadebeteende vilket jag kom över efter att jag började på gymnasiet.

Jag försöker att prata med henne och få henne att förstå men hon lyssnar aldrig, det känns verkligen som att hon inte ens bryr sig. I högstadiet hade vi gemensamma samtal med skolkuratorn angående vår relation men det funkade inte. Det resulterade med att jag två gånger fick flytta hem till min mormor (två halvårsperioder)

Relationen till min mamma har jag gett upp hoppet om för länge sen. Om man nu inte kan ändra på henne, få henne att sluta mobba mig och faktiskt börja lyssna och bry sig så kanske det finns något som jag kan göra? Vad ska jag göra för att sluta hata mig själv och börja må bra och vara glad? Jag vill verkligen inte falla tillbaka och få ätstörningar igen men jag trivs inte med mig själv så här heller. Jag vill bara bli av med ångesten och självhatet men problemet är att jag vet inte hur jag ska göra?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Det låter inget vidare. Har du prövat att gå till någon och prata. Någon som är van att ha samtal menar jag?

Jag rekommenderar dig att göra det. Ibland kan det finnas en bra skolsköterska eller kurator att prata med. Annars kan du pröva här:

http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/

Mvh

Ulf på Ersta Vändpunkten

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar