Frågor och svar om sex

28 Jan 2015, 11:41 2242

"Vad händer med en tjej som tappar oskulden, blir hon kåtare kan hon ha sex med flera? Hur påverkas man?

Kille, 17 år
Question


"Vad händer med en tjej som tappar oskulden, blir hon kåtare kan hon ha sex med flera? Hur påverkas man"

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Eftersom det finns uttryck som att "förlora oskulden" eller "bli av med oskulden" är det lätt att tro att det är något i kroppen som ändras första gången någon har sex.

Man kan också tro att det är något som ändras inombords eller i ens sätt att vara. Att man plötsligt blir vuxen eller att man blir "smutsig", mindre värd eller kåtare när man haft sex första gången men så är det inte.

Att ha sex första gången kan betyda en massa olika saker för olika personer. Men inget förändras i en tjejs kropp när hon har sex.

Att förlora oskulden betyder för de allra flesta att föra in en penis i slidan för första gången men det kan också skifta från person till person.

På många sätt kan ordet oskuld, och hur det pratas om det, få, speciellt tjejer, att skämmas för att de känner lust men det ska inte påverka vem du är, och det ska definitivt inte påverka hur andra ser på dig. 

Hoppas du fick svar på din fråga.

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar