Frågor och svar om sex

14 Feb 2015, 17:57 1672
Kille, 19 år
Question


Varför har alla sex i så pass ung ålder idag? Själv förlorade jag oskulden när jag var 18 år men alla jag känner verkar ha hålt på enda ner i 14 års åldern? När jag pratar med äldre så verkar det som att det förut var på ett helt annat sätt.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hejsan, 

Det är väldigt individuellt vid vilken ålder man har sex första gången och jag tror helt svaret beror på vem man frågar och inte så mycket vilken generation man frågar. Men det är klart att kompistryck och liknande kan skapa en press som gör att man kanske tar steget tidigare och att det därför kan finnas mönster och generationer med en yngre medelålder, liksom generationer med äldre medelålder. 

Kramar,

Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar