Frågor och svar om sex

29 Jan 2015, 14:41 502
Tjej, 15 år
Question


Jag har blivit pullad av en kille för ca 2 veckor sedan. Han lovade mig att inte berätta för någon, för här jag bor så sprids saker fort och man får dåligt rykte pågrund av en sån dålig sak. Vad ska jag göra? När jag är i skolan så är jag alltid nervös. jag är dock inte svensk. Vad ska jag göra om folk börjar fråga mig? Vill inte bli kallad slampa och sånt.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej och tack för din fråga!

Vad tråkigt att du känner dig så orolig och att man får dåligt rykte av att ha sexuella relationer. Tyvärr är det ganska vanligt men inte alls acceptabelt. Vad du väljer att göra och med vem är det bara du som har rätt att bestämma över. 

Är det en schysst kille som du var med? Eller är han en sån som kan sprida ut rykten? 

Det är lätt för mig att skriva att du inte gjort något fel, och inte ska vara orolig, men jag förstår av det du skriver att du kan få konsekvenser som är värre än rykten? 

Finns det någon du skulle kunna prata med? Kanske kurator eller skolsköterska? Eller en bra vän? 

Ta hand om dig! 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar