Frågor och svar om piercing

3 Feb 2015, 12:30 4041
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag är en tjej på 14 år och jag skulle verkligen vilja ta en navelpiercing, tkr själv det är skit fint med sånna!
Så jag frågade min mamma om jag fick ta en. Men hon är osäker..
Vilken åldersgräns måste man vara för att ta hål i naveln? Är det 15 år?
Och sen så säger massa att den kan bli inflammerad oså , finns det ngt som kan hända om man piercar naveln? Isf vad. Vissa säger också att det är en slags symbol som lockar äldre killar???!!?!!:S
Och sen så ska vi utomlands i ksk maj.. När ungefär måste jag ta den då? ( om jag nu får det) tänkte på dedär med badet..
Fyller 15 i september.. Tkr du jag borde få ta de? Eller är det för ungt?
( JÄTTE tacksam för svar

Svar

Hej,

Det brukar vara 15-årsgräns med förälders tillåtelse på de flesta studios. Naveln kan vara svårläkt, inte ovanligt med ett års läktid. Det finns inga dolda meningar med piercingen, som att den skulle locka en viss typ av killar eller att det visar på vad man är för person. 

Om ni ska åka utomlands i maj så skulle jag nog tipsa om att du tar det efter resan. Eller kanske t.o.m. efter sommaren.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar