Frågor och svar om bråk hemma

4 Feb 2015, 15:07 184
Tjej, 16 år
Question


Hej jag fyller snart 16 år. Jag vill inte bo hemma längre för mina jobbiga föräldrar. Kan jag som 16 år flytta ut skaffa jobb och om jag får hjälp??
Jag hamnar alltid i bråk mellan mina föräldrar jag vill inte bo här längre. Tack.

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Tack för frågan. Ditt meddelande innehålller tyvärr lite för lite information för att jag ska kunna ge fullständigt svar. Jag har svarat på liknande frågor förr men där jag fått lite mer bakgrundsinformation innan. Du kan alltid kolla på mina tidigare svar och se om du hittar något som du kan relatera till. Är det, våld, missbruk eller övergreppsproblematik tex så bör du gå tillväga på ett visst sätt. Men man kan ju handla i olika jobbiga konflikter med sina föräldrar ändå. Grundsvaret är att försöka hitta en annan vuxen att prata med om problemen och därefter försöka hitta en lösning tillsammans med den. Det kan handla om skolkurator, lärare, ungdomsmottagningen eller liknande.

Lycka till

UZ

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar