Frågor och svar om relationer

25 Mar 2015, 14:30 410

När andra beter sig dumt!

Tjej, 15 år
Question


I skolan är jag en av de duktigaste tjejer i klassen därför många av mina klasskamrater tar hjälp från mig och jag hjälper de gärna men efter ett tag utnyttjade de mig hela tiden. Jag har bråkat med de och sa att jag vill inte hänga med falska vänner som bara utnyttjar mig. Det här bråket hände efter ett tag nu började de snacka med mig MEN de fortsätter att utnyttja mig. En av tjejerna har bjudit alla tjejer i klassen till hennes fest förutom mig. Därför vill jag ha råd på hur ska jag hämnas, jag vill inte göra dumma saker och inte heller bråka men jag vill göra nåt istället för att vara tyst. Så några tips?

Svar

Hej!

Jag har inga tips på hur du ska hämnas. Men jag tror att du förmodligen blev väldigt sårad utav hennes sätt att hantera hela fest situationen.. Jag tycker själv inte att man gör så mot en annan tjej och tycker verkligen inte att du ska ta illa vid dig utav hennes barnsliga uppträdande.. Prata gärna med henne och fråga varför hon agerade på detta sättet och stå upp för vad du känner och tycker.

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar