Frågor och svar om förälder

25 Feb 2015, 13:43 894
Kille, 17 år
Question


Hej jag bor hemma hos min far och mor varannan vecka efter som dom är skilda och för 4 veckor sedan så kom dom på mig att jag hade rökt gräs och vart arga och fortfarande är det även fast jag slutat med allt. Jag mår så dåligt över hur dom hanterar den informationen och dom riktar allt mot sig och jag står inte ut att bo såhär längre jag vill bara flytta hemifrån men pga att jag studerar fortfarande så har jag inge pengar till det vad finns det att göra?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej

Ursäkta sent svar.

Ibland kan ju ilska vara omtanke. Vissa blir arga när de är oroliga och rädda för att du använt droger.

Jag vet ju inte hur dina föräldrar är men det kanske går att prata med dem om förtroende, tillit och hur det känns för dig nu?

När det gäller att flytta ut innan man är myndig och dessutom få hjälp med det är det svårare. Jag har inget bra tips när det gäller det just nu.

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar