Frågor och svar om puberteten

22 Feb 2015, 17:12 432
Tjej, 11 år
Question


Hej! Jag är 11 år och känner mig under press pga skolan osv. Jag känner mig "deppig" och "arg" hela tiden över allt som händer. Jag blir lätt irreterad och misstolkar saker ofta. Min mamma tror jag håller på att komma in i tonåren osv. Jag ska fylla tolv om ungefär ett halvår.

Ibland när jag går på toaletten så rinner det ett genomskinligt/vitt slem som känns som "löst snor" emellan fingrarna. Jag vågar inte berätta för mina föräldrar om det skulle vara nåt hemskt. Så jag undrar vad det där slemmet är för något och är det normalt för flickor i min ålder eller är det nåt fel på mig? Jag känner mig pressad, och vågar inte berätta för någon.

Tacksam för svar, mvh stressad tjej.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för din fråga.

Det genomskinliga / vita slemmet som du beskriver är så kallade flytningar. Flytningarna börjar i puberteten och är en del av kroppens utveckling. Det är alltså inte något hemskt, utan det är fullt normalt och något som alla tjejer får så småningom. :) 

Kram,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar