Frågor och svar om flytta hemifrån

16 Feb 2015, 22:27 901

Flytta hemifrån - kille 17 år

Kille, 17 år
Question


Hej jag är en kille på 17 år, bråk hemma av en viss anledning. Och därför blir det mycket diskotioner som jag inte orkar med eftersom jag får inte säga vad jag vill. Jag orkar inte bo med mina föräldrar längre o undrar hur jag kan göra för att slippa lida här hemma ? (Jag har inget jobb)

Svar
Bonnie Friedh
Trygga Barnen

Hej! 

Tack för din fråga! Förstår att det är en jobbig situation och tycker att det är jättebra att du ber om hjälp och stöd i detta. Jag vet inte vad anledningen till bråken hemma är men jag tror att det är bra om du pratar med någon vuxen i din närhet om det och hur detta får dig att känna. Om det finns en skolsköterska eller kurator på din skola så prata gärna med hen om ditt problem så kan de ge dig mer handfasta tips. Det finns även ungdomsmottagningar i de flesta kommuner. Där kan man få prata med någon, de är vana att möta ungdomar i din situation. De kan även hjälpa dig med din boendesituation och se över alternativen. När det gäller att flytta när man är omyndig så måste man ha målsmans tillstånd om du känner att du kan prata med dina föräldrar om detta så är det en bra idé att lyfta frågan med dem och förklara. Om detta inte är aktuellt så kan man kontakta socialtjänsten och förklara läget och då kan du eventuellt få hjälp att flytta vi dem efter att de gjort en utredning. Ett annat tips är att söka in på en gymnasieskola som har riksintag som antingen har internat eller kan ordna boende åt studenter från andra ställen i landet. 

Hoppas att allt löser sig för dig! Massa styrkehälsningar

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar