Frågor och svar om diagnoser

11 Feb 2015, 09:44 223
Kille, 19 år
Question


hej jag är en 19 årig kille som slutat gymnasiet och nyligen mött en tjej som jag verkligen älskar och senaste tiden så berättade jag om en diagnos jag fått som liten som påverkar mig lite i mitt sätt å tänka. som 8 åring fick jag papper på att jag har drag av autism då doktor vill säga som 8 åring hade vissa delar av mitt tanke sätt samma nivå som en 3 åring och nu så på senare tid märker jag att jag dras till vissa saker som barn vid 2-3 års ålder använder som jag själv inte använde då jag var i den åldern då undrar jag vad man kan klassa det här som inom autism för enligt papprena så står det infantil autism men hittar inget direkt svar på nätet?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej

Jag tycker att du ska ta kontakt med läkaren som skrivit så får denne förklara för dig vad allt betyder. Du har rätt till detta.

/UZ

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar