Frågor och svar om sexleksaker

14 Feb 2015, 10:53 151
Kille, 14 år
Question


Hej jag har en fråga när det kommer till lösvaginor.
Borde man skämmas ?
Vad skulle man köpa en sådan ?
Vad skulle föräldrarna tycka om en om de fick reda på en?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för din fråga! 

Du har rätt att utforska din sexualitet och din kropp, samt testa på det du har lust med (innanför lagens gränser). Jag tänker inte att det är något att skämmas för, en lösvagina kan ju egentligen liknas med en dildo, vilket är vanligt att tjejer har hemma. Det kan alltid bli en pinsam/jobbig situation om föräldrarna hittar den, så vill du inte vara öppen med att du har köpt den så kanske du skall lägga den på ett ställe där dem inte kikar? 

Lösvaginor kan du köpa t.ex. här: MartinShop, man måste dock vara 18 år för att kunna handla på nätet utan förälders medgivande. Du kan dock handla sexleksaker i en fysisk sexshop utan dina föräldrars medgivande, om du är under 18 år. 

Bästa hälsningar, 
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar