Frågor och svar om sex

14 Feb 2015, 10:43 2831
Tjej, 14 år
Question


Jag hade sex igår för första gången och jag är jätte rädd att jag är för trång. Han spräckte mig och jag blödde rätt rejält i ungefär 1 timme. Idag så prövade jag att ta in ett finger i slidhålet och inget hände. Men sedan när jag provade med två fingrar så började det blöda en massa igen. Är det för att jag har fått ett sår i slidan som inte har hunnit läka än eller är jag helt enkelt för trång? (Mitt hål är väldigt litet) Under sexet så kunde han inte riktigt komma in i mig utan den bara gled ut igen efter några sekunder. Jag har jätte mycket ångest över detta och är väldigt rädd att jag inte kommer att kunna ha sex utan att det börjar blöda. Snälla hjälp mig!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej.

Tack för att du delar med dig! Jag är säker på att riktigt många tjejer känner igen sig i din situation. 

Ibland kan det hända att man blöder lite efter sex, och det är inget ovanligt att man gör det första gången. Du skriver dock, att du blödde rejält i en timme, och jag vill därför tipsa dig om att besöka gynekologen för en undersökning. Det låter som att du har fått ett sår i slidan, vilket man kan få om man inte är tillräckligt förberedd (upphetsad och våt) och man tar lite mer "tuffa tag". Kanske kan ni till nästa gång testa glidmedel? Glöm heller inte av "förspelet" så att din kropp hinner förbereda sig och gör det ont under sexet så säg ifrån. <3 

Kom ihåg att sex skall vara skönt, det skall inte göra ont, och det blir bättre med tiden. :) 


Varma kramar,

Madeleine  

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar