Frågor och svar om adhd

14 Feb 2015, 10:25 276
Tjej, 13 år
Question


Hej, jag tror att jag har ADHD men jag vet inte hur jag ska fråga min mamma om vi kan gå till en psykolog och se. Hur tycker du att jag ska göra ?

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för att du skickade in din fråga. 

Det är alltid svårt att veta hur man skall fråga, men det viktigaste är bara att man frågar. Hur man gör det spelar egentligen inte så stor roll, det viktigaste är helt enkelt bara att budskapet och frågan når fram. Mitt tips är därför att du beskriver för din mamma att du tänker att du kanske har ADHD, förklara varför du tror det och säg att du vill att ni ser om det är möjlighet för att utreda det. Ett tips är att ni tar kontakt till vårdcentralen, skolan, BUP, ungdomsmottagningen och ser vart ni kan få bäst hjälp.

Lycka till. <3 

Kramar,

Madeleine 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar