Frågor och svar om problem hemma

26 Feb 2015, 11:34 221
Kille, 17 år
Question


Hej, varje dag måste jag stå ut med mina föräldrar i hemmet, deras synpunkt på mig är som om dom inte tror på mig utan nån anledning. Jag vill flytta hemifrån och tål inte mer tjafs med både min store bror, mor och ''låtsas pappa''. Jag vet inte vem jag ska prata med, jag kan undersöka och små jobba medans jag pluggar men tror inte att jag själv kan göra mer än så. Jag är ansvarig och har inget problem med mitt studie bara att mina föräldrar vil se mig som top elev, får inte äns vara sjuk hemma.

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej

Í de här lägena kan det vara skönt att hitta någon vuxen att tala med utanför hemmet. Det kan vara en skolsköterska, en lärare eller någon annan som man har förtroende för. Bara detta att bli respekterad, lyssnad på och förstådd kan kännas skönt.

Försök ta kontakt med någon sådan person. På många orter finns det ungdomsmottagningar som man kan vända sig till. Det kan vara värt att kolla upp.

Lycka till

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar