Frågor och svar om socialtjänst

25 Feb 2015, 14:03 190
Tjej, 21 år
Question


Hur gör man för att motivera sig till att sluta med droger? Jag vill egentligen inte hålla på, samtidigt som jag vill det så jävla mycket. Jag känner att mitt missbruk börjar gå för långt men jag har ingen ork att göra nånting åt det..
Har gått till psykologer tidigare men det har inte hjälpt så mycket, jag är typ för fast i skiten..vad ska jag göra?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej

En bra början är att konstatera för dig själv att du har ett problem som du inte längre kan kontrollera. Att be om hjälp kan vara ett bra första steg. Det kan du göra på olika ställen.

De flesta städer har en beroendemottagning som du kan boka tid hos. Även missbrukssektionen på socialtjänsten kan vara till hjälp om du går dit och ber om den.

Titta också efter NA eller AA grupper där du bor. Det brukar också finnas lite varstans och där är du alltid välkommen på deras möten om du har en ärlig önskan att sluta använda.

http://nasverige.org/sok-na-moten

Lycka till:

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar