Frågor och svar om tonår

14 Feb 2015, 16:51 214
Tjej, 15 år
Question


Hej! På senaste tiden har mitt liv typ gått utför. Jag hånglar, ligger med främlingar, ligger för pengar/sprit, dricker mycket, röker mycket, tar droger (inte mkt dock), skolkar och allting går liksom dåligt och jag vet inte hur jag ska lösa det.

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hallå, tack för att du delar med dig av din situation. 

Ibland hamnar man på fel bana och ens livsmönster blir annorlunda. Det kan bero på att man har en inre oro, frustration, destruktivitet mm. Men det kan också bero på att man genomgår en tonårsfas eller en jobbig och svår period. Ta en stund och fundera på vad du tänker har gjort, att du hamnat där du hamnat? Varför går livet utför just nu? 

Det går att förändra livsmönstret och få det bättre, det viktigaste är att man vill och är motiverad till det. 

Tänk på att varje handling du gör är ett val. Vill du röka? Vill du ligga med främlingar? Vill du skola? osv. Du har en möjlighet att göra saker och ting annorlunda, är du redo att ta chansen? 

Behöver du stöd under resans gång vill jag tipsa om Föreningen Tilia, som erbjuder olika former av stöd till er ungdomar där ute. Här är en länk till deras hemsida: Föreningen Tilia

Kom ihåg: du kan om du vill. <3

Kramar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar