Frågor och svar om tidig pubertet

12 Mar 2015, 13:29 183
Kille, 13 år
Question


Hej! Jag är en kille som har kommit in i puberteten längre än dom andra i klassen jag är inte en av dom där "coola" killarna i klassen. Jag har könshår och hår under armarna sens länge. Problemet är att jag inte vågar duscha samtidigt som dom andra killarna för att inte bli retad hjälp!

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Det där är ett skolproblem som behöver tas om hand om på pedagogiskt vis av gymnastikläraren.

De får då hitta en kreativ lösning som löser detta åt dig. I alla skolor finns en värdegrund och i den står det nästan alltid om mångfald, antimobbning och respekt för varje individ.

De har skyldighet att hjälpa dig med den här frågan. De ska också och har också säkert erfarenhet av detta. Du är nog inte den förste tidigt utv killen i din skolas historia.

Det finns kluriga sätt för läraren att komma åt detta utan att du ska bli utpekad.

Bra att du skrev och frågade. Ta kontakt med en lärare eller annan skolpersonal som du litar på.

Uffe

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar