Frågor och svar om kärlek

16 Jun 2015, 07:43 512
Tjej, 14 år
Question


Hej jag är en 14 årig tjej som är jätte kär i en kille i min parallellklass. Vi har känner varandra sedan dagis och är bra vänner. Han är ganska blyg och vet inte om han gillar mig tillbaka. Om jag säger vad jag känner till honom och han inte känner det samma kommer vår vänskap förmodligen att brytas. Så till frågorna då. Hur ska jag göra för att komma närmare honom och få han att se mig ? Och ska jag verkligen säga som jag känner även om vår vänskap riskeras?

Svar

Hej!

Ja, du.. Detta är en svår sits. Det finns ju inget enkelt sätt att göra detta. Antingen så vågar man och satsar allt, eller så gör man det inte. Jag förstår att det är läskigt eftersom att ni är vänner och du är rädd för reaktionen. Du måste själv känna om du är villig att ta det samtalet med honom eller inte.. Försök att göra det så odramatiskt som möjligt, då kanske det blir lättare att hantera oavsett svar. Eller prova att börja umgås med honom på en man hand. Se om han har lust att hitta på saker bara med dig, gå på bio eller fika? Det kanske kan ge dig en indikation!

Lycka till!!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar