Frågor och svar om Ångest

16 Jun 2015, 07:51 201

Svåra frågor..

Annat, 12 år
Question


Hej, jag har börjat tvivla på min könsidentitet och har nu kommit fram till att jag är genderfluid. Jag har dock sjukt mycket ångest över detta då många inte vet något om vad det är, att folk tycket jag är för ung för att veta sånt, och mina föräldrar är transfober till ickebinära och det sistnämnda är det värsta. Är rädd över hur mina föräldrar ska reagera och det gör att jag håller det inom mig men det som pågår i mitt huvud då kan vara ganska farligt... Vad ska jag göra?

Svar

Hej på dig!

Du måste få prata med ngn som är insatt i detta. Någon förstår och vet hur man ska hantera alla känslor. Om dina föräldrar inte förstår och inte vill lyssna, måste du hitta ngn som gör det. Försök hos en kurator eller en ungdomsmottagning som kan hänvisa dig vidare..

Lycka till vännen!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar