Frågor och svar om kärlek

8 May 2015, 11:24 955
Kille, 18 år
Question


Hej! Jag har ett par frågor om sex och kärlek!

Jag umgås inte så mycket med tjejer & går aldrig på fest. Jag är inte heller överdrivet social. Så det där med riktig kärlek och sex har inte blivit av! :(

Har du lågar tips på vad jag kan göra åt saken? Vill ju inte vara utan kärlek hela livet!

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för din fråga.

Mitt tips är att du försöker snacka mer med människorna runt omkring dig och ta del av de events som du blir inbjuden till. Är det en fredagsfest, så testa, kanske är det kul? Att bli kär i en person handlar om att lära känna denna, och tillåter du inte folk att lära känna dig, så är det svårt. Så bjud på dig själv, ta små steg i taget så du känner dig bekväm, fortsätt att vara dig själv, men lär de andra personerna att känna. 

Du kommer inte vara utan sex och kärlek hela livet, men du måste ta ner skölden för att få ta del av det. Visa vem du är, ta plats, skapa intresse. :) 

Bästa hälsningar,

Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar