Frågor och svar om umo

27 Feb 2015, 15:14 182
Tjej, 16 år
Question


Hur fungerar Umo (ungdomsmottagningen)? Är det bara att beställa en tid och sen får man gå dit? Kommer föräldrarna att få reda på det? Och kan han eller hon som man pratar med se allt som tidigare skrivits i ens journal?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej eftersom jag blev osäker har jag idag kontaktat UMO med din fråga. Jag fick följande svar som du kan kika på.

I den här texten http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/ reder vi ut hur en ungdomsmottagning fungerar. I den finns också en länk till texten om tystnadsplikt.

Det som saknas är information om journalen. I och med den nya patientlagen håller vi på att ta fram nya texter, bland annat en som handlar om patientjournaler. De texterna, och en kort film på samma tema, kommer att finnas på umo.se när de har passerat vår vanliga kvalitetssäkringsprocess.  Det kan ta några veckor, men sen ligger de i anslutning till alla relevanta texter på UMO.

Mvh

Ulf

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar