Stöd & Svar

12 Mar 2015, 13:18 118
Tjej, 18 år
Question


Hej har ett problem som inte känns som ett problem eftersom jag är lite förblindad i min kärlek. Har ett snart 2årigt förhållande med en underbar pojkvän.
Vi brukar brottas på bus ibland med kuddar, nyp, bitas och ibland på skojj lägga handen runt halsen-men det är 100% på skojj(vi stryper inte ihjäl varandra haha)
Detta är vi båda okej med, man får släppa ut lite ånga osv. Bara vi inte gör illa varandra så vi får märken.

Men nu är det så att om jag t.ex råkar göra illa min pojkvän eller dylikt så han blir arg. Så kan han ta ett riktigt strypgrepp på mig, eller så kan han ta min handled och vrida om den så det gör ont.
Jag pratade om detta med mina vänner och de tyckte inte alls att det var okej. De tyckte t.om att jag skulle dumpa honom.
Därför har jag börjat tänka lite på vad som är okej eller inte och om det räcker med att han säger förlåt efteråt?
Blir det okej då liksom? Jag vet inte vad jag ska göra, den större delen utav vårt förhållande är perfekt, det är ju bara den där lilla biten liksom..
Tips?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Tack för ditt mail.

Det låter inte bra. Det verkar lite gränslöst.

Prata med honom om detta. Om han viftar bort detta eller förminskar din upplevelse ska du ta det som en riktig varningssignal.

Då har jag bara två ord kvar till dig:

GET OUT

/UZ

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar