Frågor och svar om olycklig kärlek

18 Mar 2015, 14:06 422

Jag är olyckligt kär i en kille. Har du något tips på hur jag kan må bättre?

Tjej, 15 år
Question


Jag har haft en ganska stor crush på en kille som är ett år äldre en mig, till en början visade han intresse även om han inte sa det bokstavligt, vi var aldrig på "g" för båda är ganska blyga! Men det kändes som det fanns någon form av kemi. Men nu säger han att han hade känslor innan men nu vill han inte ha ett förhållande. Medans jag fortfarande har könnslor för han och jag har skrivit det till han. Jag mår jätte dåligt för detta är det närmaste jag kommit en kille på "kärlekssättet".

Någon som har något bra tips för mig att må bättre? Jag har aldrig varit i hop med någon och jag trodde verkligen att det kunde bli något mellan oss två..

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Olycklig kärlek kan få en att må väldigt dåligt eftersom kärlek innebär mycket starka känslor. Tyvärr är det inte mycket att göra åt det, utan de flesta människor kommer någon gång under livet uppleva obesvarad kärlek.

Även om det inte känns som en tröst nu så är i detta fall utrycket "tiden läker alla sår" en viss mening. Du kommer att komma över det och det kommer att komma in nya personer i ditt liv som tar den platsen i ditt hjärta.

Ett tips som hjälpt mig vid olycklig kärlek har varit att prata med någon jag haft förtroende för om det, ett syskon, en förälder eller släkting eller en vän. Ett annat tips är att skriva ner tankarna och känslorna för det gör att man bearbetar det.

Kram Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar