Frågor och svar om hallucinationer

13 Apr 2015, 13:34 238
Kille, 17 år
Question


Hej!
Det var säkert dumt att skriva om detta...
Men för 1 månad sedan ungefär började jag att ljud hallucination, lukter, syn (som skuggor som står bakom fast ändå inte svårt förklara) ,tappat känslor, mer aggressiv, svårare att tänka, hållit mig mer borta från nära och kära och dem sista dagar börjat trott att det är folk som går runt i huset jag bor i... Just nu sitter jag och mår skit över att jag hörde något som lät som någon gick runt i huset, och nu sitter jag med vaken och är lite smårädd fortfarande från att gå och lägga mig. Men, min fråga är: var det bra att jag sökt tid hos psykolog på fredag? Är det så pass allvarligt skulle du säga? (Dem tyckte iallafall det). Nu angav jag dig säkert dåligt med info, och texten kan delvis uppfattas som flummig och så. Men jag får tyvärr skylla på mitt tänkande har varit dåligt...

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Ursäkta mitt sena svar. Vid det här laget har du säkert redan fått lite svar på dina frågor. Det är aldrig fel att be en expert om hjälp och det har du antagligen gjort nu. Hoppas att allt går bra och att du får den hjälp som passar dig. 

/U

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar