Frågor och svar om kärlek

24 Jun 2015, 15:45 389

Jag har blivit oväntat kär i en tjej i min skola, har du några tips på hur jag kan få henne att förstå?

Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag är tjej, 12 år och är kär i en tjej i min skola. En dag tände jag bara på henne helt oväntat. Hon är inte intresserad av mig och ingen vet om det. Jag vill gärna berätta det för henne hur mycket hon betyder för mig men vet inte hur jag ska säga eller börja. Vet inte om hon kommer ta det bra eller ej om jag berättar. Har ni några tips om hur jag kan berätta och få henne att förstå bra? Tacksam för svar.

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Du kanske kan börja med att prata lite med henne på någon rast och se hur det går? Om man gillar  någon är det alltid bra att försöka småprata lite med den personen först tycker jag. Det mesta brukar lösa sig när man väl har fått kontakt. Det gäller bara att ha lite mod, och det tror jag du har.

Lycka till!

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar