Frågor och svar om kroppsvikt

8 Apr 2015, 12:29 219

Hej. Jag är en 12 årig tjej. Jag är jättemissnöjd med min kropp, har mycket fläsk på magen och jag vet inte hur jag ska bli av med det?

Tjej, 12 år
Question


Hej. Jag är en 12 årig tjej. Jag är jättemissnöjd med min kropp, har mycket fläsk på magen och jag vet inte hur jag ska bli av med det :( men mina frågor är:

•är jag överviktig för min ålder?
•hur ska jag bli av med mitt fett?

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Du är fortfarande så ung och din kropp växer och utvecklas och det behöver den göra några år framöver så jag tycker att du ska slappna av och låta den få utvecklas i lugn och ro. Du är absolut inte överviktig för din ålder utan helt normalviktig. Om man börjar banta eller mixtra med maten, speciellt när man är så ung, kan det leda till att man stannar i växten. Se till att ha kul och rör på dig, kanske finns det någon sport du tycker om? Slappna av och tänk inte så mycket, det ordnar sig. Och framförallt, lyckan sitter inte i vikten <3

kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar