Frågor och svar om träning

8 Apr 2015, 12:35 374

Jag har aldrig gillat att träna. Har aldrig gått på någon sport. Men sen insåg jag att det är ganska kul att träna. Jag bestämde mig för att träna hemma på torsdagarna och resutaten har blivit bättre... Ska jag berätta för mina vänner?

Tjej, 13 år
Question


Jag har ett ganska stort problem... Jag har aldrig gillat att träna. Har aldrig gått på någon sport. Men sen insåg jag att det är ganska kul att träna. Jag bestämde mig för att träna hemma på torsdagarna... Då jag är ensam hemma en hel timme!! Jag har hållt på med det ett tag och märker att jag blir bättre... Mina resultat på beep testen i skola har höjts till en skrämmande nivå.
Jag har inte berättat om det här för mina kompisar eller familj. Jag är rädd att de ska dömma mig. Jag tränar alltså i smyg... Men nu är jag rädd att min BFF har börjat misstänka något... Ska jag berätta???

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Tack för din fråga. Jag kanske missförstår dig men som jag tolkar det så menar du att du skäms  inför dina vänner för att du tränar hemma "i smyg" för att bli bättre i skolan på gympan? Det är väl jättebra att du hittat något du gillar och bra att dina resultat blir bättre? Jag är lite nyfiken på anledningen till varför du känner att du inte vill berätta om att du tränar? Du får gärna återkomma och fröklara lite mer så ska jag svara igen.

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar