Frågor och svar om kroppen

13 Apr 2015, 10:08 326

Jag vill få en fin kropp till sommaren och kunna ha magtröjor och så men vad ska jag göra?

Tjej, 12 år
Question


Det är inte så att jag är överviktig men jag har inte så fin kropp och jag har celluliter. Man kan säga att jag är lite mullig och jag har inte en fin kropp alls. Jag vill få en fin kropp till sommaren och kunna ha magtröjor och så men vad ska jag göra? Det funkar inte att träna för jag har gjort det och jag äter inte så jätte mycket heller. Vill gärna ha ett snabbt svar.

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Mitt råd kanske är tråkigt men ack så viktigt och det handlar om att du är värdefull precis som du är och oavsett hur din mage ser ut på utsidan. I samhället har vi så mycket idealbilder och retuscherade modeller som visar upp en bild om hur man "ska" se ut som inte stämmer överens med hur vi ser ut i verkligheten. Alla kroppar ser olika ut och är fina på sitt sätt. Värdet eller lyckan sitter inte i ditt utseende och det gör mig ledsen att du ska behöva lägga en massa energi och tid av ditt liv på att gå och oroa dig över din egen mage. Var stolt över hur du ser ut, ha en magtröja om du känner för det, du är garanterat jättefin. OM du gillar att träna så gör det, men då för att du tycker att det är roligt, att du får hälsan och för att du blir starkare. Inte för att möta ett uteseende ideal som du får kämpa med.

Kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar