Frågor och svar om att vara gravid

4 May 2002, 19:08 127
Annat, 0 år
Question


HEj! det är så att jag är 14 ½ år och gravid....skit jobbigt..jag vet inte vad jag ska göra..jag har en tid för abort men jag vet iinte om jag vill göra den..egentligen vill jag ha det här barnet men ändå känns detr fel för att pappan till barnet..min kille..vill verkligen inte bli pappa ännu.. han vill ah barn med mejj men inte ännu.. han vet om att jag är gravid, det vet mina föräldrar och några kompisar också...det känns skönt att folk vet och försöker hjälpa mejj! men jag vill ha det här barnet.. vad ska jag göra?! ska jag svika alla andra även om jag är så ung och kanske inte fattar..??! vad ska jag göra?! jag behöver råd nu!!!! snart kan det vara för sent!!!! och hur stora är riskerna för att barnet blir missbildat om man får barn så här tidigt??! alla säger att riskerna för missbildade barn är stora i tonåren! är det sant?! hjälp mejj!! vad ska jag göra?! tack på förhand!! hejdå!

Svar

Hej,jag förstår att du har det väldigt jobbigt just nu. Du behöver givetvis prata med någon om vad du känner och vill. Du har dina föräldrar,pojkvän,kuratorn på sjukhuset som kan ge dig stöd. Det är viktigt för dig själv att förstå konsekvenserna med att få barn, att få ansvar för en annan liten människa. Kommer dina föräldrar hjälpa dig med vårdnaden eller ska du klara av detta själv? Att barnet skulle bli missbildat bara för att du är ung finns inga medicinska belägg för. Om du väljer att avbryta graviditeten så har du förstås möjligheter att få barn längre fram.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar