Stöd & Svar

19 Jun 2015, 18:14 197
Tjej, 14 år
Question


Hallå!
När jag var ca 9 år skildes mina föräldrar då skilsmässan var väldigt lång.
Min mamma lever nu i Småland medans min pappa lever i Skåne vilket dem gjort i ett par år nu. Jag har ångest och panik över detta eftersom jag inte kan välja var någonstans jag ska bo. Var jag än är så blir någon förkrossad och tror att jag tycker bättre om den ene än den andre vilket är så frustrerande då dem inte vill prata över telefon med varandra. Jag står alltid i mitten av deras oändliga krig. Jag klarar inte av att se någon av dem bli ledsna. Och jag orkar inte stå i dessa konstanta gräl då dem använder mig som deras brevbärare.

Vad och hur ska jag göra?

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut

Hej!

Be en vuxen du litar på prata förstånd med de vuxna. Någon som du tror att de har respekt för som tar ditt parti och säger åt dem på skarpen att skärpa sig!

/U

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar