Frågor och svar om utseende

25 Apr 2015, 14:58 375

Hur hanterar jag mina negativa tankar om mina ögonlock?

Tjej, 16 år
Question


Hejsan! Jag vill börja med att tacka dig för ditt svar om att jag borde fokusera på vad mina ögon kan göra i stället för hur ögonlocken ser ut osv. Men det är så att linjerna på ögonlocken som jag skrev om, kan ha blivit fler pga att jag drog med naglarna över ögonlocken när jag var liten... Det är något som jag kan några och liksom tänka att "de kanske inte hade funnits om jag inte gjort sådär" hur ska jag tänka om den här handlingen? Tack igen!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej. 

Vad bra att du gillade svaret. Att hålla på att tänka på vad som hade hänt om du agerat annorlunda och vad du kunde gjort bättre/sämre förr, leder inte någonstans. Det som är gjort är gjort och mycket handlar om att acceptera hur man ser ut och liksom finna sig i det. Att sätta saker perspektiv. Du har säkert jättefina ögon och ofta är det bara man själv som hakar upp sig på saker hos sig själv. Du är värdefull för den du är som person, inte för hur dina ögonlock ser ut. 

Kram 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar