Frågor och svar om relationer

7 Jul 2015, 16:11 414

Hej! Mitt fästmö och mitt pappa bråkar hela tiden och dom försöker göra att jag väljer mellan dom vad ska jag göra?

Tjej, 16 år
Question


Hej! Mitt fästmö och mitt pappa bråkar hela tiden och dom försöker göra att jag väljer mellan dom men det går inte för jag är gravid och jag ska flytta in med mitt fästmö snart men min pappa vill sätta stopp på det om mitt fästmö inte ändrar sig jag tror dom behöver hjälp jag vet inte vad jag ska göra men jag vill att dom ska gå till en person o snacka tilsammans vet bara inte vem eller hur...snälla hjälp!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Det låter som en tuff situation och självklart ska du inte behöva välja mellan din fästmö och din pappa. Jag tycker din idé verkar klok om att de behöver någon att prata med. Skulle du kunna prata med dem? I annat fall kanske du kan prata med någon i din närhet som du litar på som kan prata med dem och förklara att de behöver respektera varandras olikheter. Kanske kan du rådfråga någon om du går i skolan, t.ex. skolsköterskan?

Lycka till

Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar