Frågor och svar om sex

8 May 2015, 09:50 1503
Tjej, 17 år
Question


Jag hade oskyddat sex med min kille, tyvärr va vi båda ganska fulla och han drog inte ut den när han kom. Detta var en dag efter att min mens tagit slut, men jag är samtidigt inte helt säker för jag märkte på morgonen att jag hade blött lite. Vi har bara legat 2 gånger så kanske beror på det också, men jag är sjukligt orolig att jag är gravid. Finns det chans att jag är det? :(

Svar
Madeleine Boström
Föreningen Tilia

Hej, tack för din fråga. 

För att du ska bli gravid så krävs det att ägget i din livmoder blir befruktat i ägglossningsprocessen. Ägglossningen brukar äga rum ca. 14 dagar innan mens, om man har en regelbunden menstruationscykel. Det man skall tänka på är dock, att spermierna kan överleva i kvinnans kropp i flera dagar. Önskar man inte att bli gravid skall man därför använda preventivmedel. Kondom skyddar mot både graviditet och könssjukdomar.  :) 

Kort och gott menar jag, att sannolikheten för att du är gravid inte är särskilt stor, men kom ihåg att använda skydd i framtiden. Ifall att din nästa mens utebliv, vill jag rekommendera dig att ta ett graviditetstest.

Ang. blödningen så kan det bero på att du var torr i slidan, eller att ni körde lite för tuffa tag. Det kan också ha varit en blödning pga. mensen. 

Kramar,
Madeleine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar