Frågor och svar om obesvarad kärlek

1 Jun 2015, 14:47 422

Jag är kär i en kille men vågar inte prata med honom, vad ska jag göra?

Tjej, 12 år
Question


Hej
Jag är kär i en kille som är 2 år äldre än mig. Jag tycker han är jätte söt. För ungefär 3 månader sen tog jag kontakt med honom och vi börja prata. Men för ungefär en vecka sen börja vi bråka och sen dess har han inte prata med mig. Jag skickar sms till honom varje dag utan att få svara. Vi går på samma skola och våra blickar har möts nån gång. Har tänkt att gå fram och prata med honom men är alldeles för blyg. Har inte berättart för mina kompisar pga att jag och en kompis prata om honom en gång och sen retat dom mig för att jag var kär. Då våga jag inte erkänna för att det var pinsamt. Vad ska jag göra

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Tack för din fråga. Ibland handlar livet om att våga och om att vara lite modig. Jag tycker att du ska prata med honom i skolan och prata lite. Det finns inget värre som kan hända än att det inte blir något annat än kompisar ju men då har du ju i alla fall försökt? Tycker inte du ska lyssna på dem som retar dig utan gå på det som du känner. Att vara kär är väl inget fel? Snarare något väldigt fint och härligt.

Lycka till!

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar