Stöd & Svar

17 May 2015, 11:04 290

fort..

Tjej, 20 år
Question


Hej

jo jag har det faktiskt inte så bra just nu.... :( jag tänker fortfarande på självmord. Jag orkar inte leva med alla minnen och mardrömmar. Jag har blivit våldtagen sen jag var 13 år. Jag blir fortfarande illa behandlad. Det är inget kul att leva med allt. Jag känner skam. Jag orkar inte längre med alla känslor. .. :(

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Att du fortfarande far illa är något du måste ta på allvar. Jag förstår att du känner skam över detta, men det är absolut inte ditt fel. Det finns kvinnojourer runt om i landet som tar hand om våldtagna och misshandlade kvinnor. Att komma till skydd är det viktigaste för dig just nu. Det är okej att prata om detta, det är något som du har rätt till att få hjälp för. Att någon vuxen får veta är viktigt. 

Hur ofta tänker du på självmord? Hur går tankarna där? Är det så att du tom funderat på handlingar?

Starkt av dig att skriva till mig. Fortsätt med det!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar