Stöd & Svar

23 May 2015, 02:25 199
Tjej, 19 år
Question


Hej, jag äter prionelle 28 o skulle haft min mens för 2 dagar sen men den är sen, oroar mig mycket för att jag inte har något jobb.

Svar
Bonnie Friedh
Trygga Barnen

Hej! 

Jag skulle råda dig att kontakta din ungdomsmottagning eller gynekolog. P-piller är ett väldigt säkert skydd mot graviditet om du har tagit dina piller ordentligt men för att vara på den säkra sidan så skulle jag gå till ungdomsmottagningen och göra ett test och prata med någon där. Om man har haft oskyddat sex och inte använt kondom så kan det vara bra att göra ett test för könssjukdomar också. Det kostar ingenting att gå till ungdomsmottagningen och de är väldigt kunniga på detta området och kan råda dig vidare. Lycka till! Varma hälsningar Bonnie 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar