Stöd & Svar

8 Jul 2015, 10:05 127
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag började med mina p-piller på en lördag runt 22-tiden, började Dock INTE på min första mensdag utan 2a eller 3e och då är man skyddad först efter 7 dagar. Jag hade sex lördagen (3-4 dagar efter min mens) därpå och han kom i mig. Den lördagen vi hade sex hade jag sammanlagt ätit 8 tabletter (lö,sö,mån,tis,ons,tor,fre,lö). Jag tog ett akut p-piller på måndagen runt 16-tiden.
Borde Jag vara orolig över att jag är gravid!?
Jag har nu ätit 3 sockertabletter och fortfarande inte fått min mens men det står på näst intill varenda sida att akuta p-piller kan förskjuta mensen med flera dagar (i vissa fall 2 veckor!!?). Jag kan inte släppa tankern på att vara gravid, är det stor chans?

Svar
Bonnie Friedh
Trygga Barnen

Hej! 

Tyvärr så svarar jag inte på frågor om sex och samlevnad då det inte är mitt expertområde, jag vill dock tipsa dig om sajten www.umo.se där man kan få svar på mycket frågor om sex och samlevnad och allt däromkring. Du kan även kontakta din lokala ungdomsmottagning! Lycka till! Varma hälsningar Bonnie 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar