Frågor och svar om förälder

9 Jun 2015, 14:46 273

jag är en tjej som är 13 år gammal. Jag har det jätte jobbigt hemma med mina föräldrar och vet inte vad jag ska göra.

Tjej, 13 år
Question


jag är en tjej som är 13 år gammal. Jag har det jätte jobbigt hemma med mina föräldrar och vet inte vad jag ska göra. Just nu känner jag att det skulle va bra ifall jag fick typ inte bo hemma under 1 vecka, men vet inte hur jag ska berätta det till mamma och pappa

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Vad tråkigt att du inte känner att du har det bra hemma, det är ju viktigt att man ska känna att man trivs i sitt hem. Av din fråga så framgår inte så mycket om vad det är som gör att du känner att det är så jobbigt med dina föräldrar? Det är lite svårt för mig att råda dig då men ofta brukar saker kännas bättre om man får prata om dem med någon. Har du kanske någon kompis, lärare, eller annan vuxen du kan prata lite med om hur du känner? Eller kanske skolsköterskan?

Det bästa vore förstås om du kunde skriva ner hur du känner och sedan prata med dina föräldrar om det men jag förstår att det också kan kännas svårt ibland.

Du kan alltid höra av dig till vår chatt på www.foreningentilia.se den är öppen året runt mellan 21-22.30 och du får vara anonym. Där kan vi ge dig lite mer stöttning.

Ta hand om dig.

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar