Frågor och svar om familj

4 May 2002, 21:24 317
Tjej, 0 år
Question


Hej! Vad kan jag göra?? jag är snart 15 år, är gravid i 4 månaden. jag var med en kille som min bror HATAR, så när han fick veta det, gick han dit å slog ner honom, (killen är 6 år äldre än mej), och åkte dit för misshandel. Så nu är mitt problem så här: jag är med barn (ska ha kvar det), är bisexuell, gjorde så min brorsa fick jätte stora böter... så nu har mina föräldrar bestämmt sej för att sätta mej i fosterhem... dom säger att dom inte kan kontrolera mej, undrar varför jag inte kan vara som mina bröder, dome ju så duktiga, håller inte på som jag gör.... så nu är jag jättedepprimerad.... vad ska jag göra?? Tacksam för svar!! Puss! PS: ni måste göra så att man kan se var man ska skriva in sin kod för att få reda på svaret, för jag hittar den inte!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

För det första ska du gå iväg till närmaste ungdomsmottagning och berätta allt om dina problem och vänta inte! För du behöver definitivt stöttning i din jobbiga situation och sedan skulle jag råda dig att du tillsammans med personen du träffar där, går igenom den där biten med att du ”gjorde så att min brorsa fick jättestora böter”, för så självklart är det inte att det är ditt fel. Och sedan skulle jag också vilja säga att det inte är dina föräldrar som bestämmer ifall du ska sättas i fosterhem. När någon ska fosterhemsplaceras görs alltid en utredning där ansvarig socialsekreterare är den som bedömer vilken åtgärd som han eller hon anser bli bäst (att du t ex ska fosterhemsplaceras). Sedan går hon/han till en social nämnd eller utskott eller något liknande som tar det slutgiltiga beslutet. Även om jag kanske förklarat lite för kortfattat så det blir lite svårt att förstå, så tror jag att du nu får klart för dig att dina föräldrar inte kan bestämma det här precis som dom verkar vilja.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar