Frågor och svar om viktnedgång

24 Jun 2015, 16:02 459

Jag är 13 år och väger 90 kg och är 176,5 cm lång. Jag går på gymmet 2-3 gånger i veckan och vill verkligen gå ner i vikt men det händer ingenting! Hur ska jag göra för att gå ner i vikt?

Kille, 13 år
Question


Hej! Jag är 13 år och väger 90 kg och är 176,5 cm lång. Jag går på gymmet 2-3 gånger i veckan och vill verkligen gå ner i vikt men det händer ingenting! Jag försöker att inte äta och dricka för mycket godis och läsk men ibland så blir det ju att det blir lite godis eller lite läsk. Men jag vet inte hur jag ska göra för att gå ner i vikt! Skulle blivit jätteglad om ni hade svarat!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej fina du och tack för din fråga.

Om jag var du så skulle jag försöka få kontakt med skolsyster eller någon annan som du kan prata med och som kanske kan hjälpa dig med ett bra och hälsosamt upplägg? Det är ett bra tänk du har med att ta bort godis och läsk och äta mer riktig mat och så motionera lite varje dag. Promenader är ett väldigt bra sätt att komma ut och röra på sig och det kan man ju också göra lite varje dag med lite bra musik i öronen eller något. Varför jag tycker att du ska gå till skolsyster är för att du är så ung och när man växer så kan det vara så mycket annat med hormoner och system i kroppen som reagerar, vissa har också problem med sin sköldkörtel som kan påverka.

Du får jättegärna höra av dig igen om du har fler frågor.

kram

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar