Stöd & Svar

7 Jul 2015, 16:31 158

Hej måste jag nå min förra vikt?

Tjej, 14 år
Question


Hej. Jag ställde en fråga om att jag var orolig att jag skulle fortsätta öka i vikt osv, tack för svaret. Men jag kom på en till fråga: Måste jag verkligen gå upp till min förra vikt 53 kg, eller kan jag ( Om min kropp mår bra förstås) stanna på kanske 51 eller så? Måste man nå sin förra+ ? För det vill jag verkligen inte. .. Får även tillägga att min skolsyster tror att jag har växt färdigt på längden ( 165 cm ), möjligtvis någon cm till bara.

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Vikten är väldigt svår att styra och kontrollera exakt på kilot och jag tycker du ska försöka sluta med det för kroppen är så finurlig att den kan lösa det själv. Våga lite på din kropp. Vikten skifta något kilo upp och ner för alla människor, det är helt normalt. Tränar man eller håller på med någon sport t.ex. så kanske man väger något kilo mer för man har mer muskler på kroppen. Fokusera på roligare saker än vikten och det kommer lösa sig av sig själv.

kram Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar