Frågor och svar om kär

10 Aug 2015, 14:32 513

Jag gillar en kille, är jag för på?

Tjej, 13 år
Question


Hej, jag har gillat en kille typ sedan jag gick i nollan. Vi ska inte gå på samma skola i 7:an som vi har gjort sedan nollan och det är anledningen till att jag vågade smsa honom, efter skolavslutningen, att jag gillar honom.

Han svarade att han var tacksam för att jag sa sanningen och skrev en rodnande smiley. Vi fortsatte att smsa lite och han skickade smileysar som blickar med ena ögat.

Jag vet inte om han gillar mig, då borde han väl ha sagt det när jag berättade för honom att jag gillar honom.

Det känndes som att han gillade mig, men antagligen inte.

Jag vet inte om jag vill försöka att glömma honom, även om det kommer att bli svårt pga att jag har gillat honom så länge. Eller om jag vill fråga honom om han gillar mig eller om han vill bli ihop med mig, fast det känns som att jag är för på eftersom att det är jag som hela tiden börjar att smsa honom.

Please hjälp mig!

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

tack för din fråga. Det här med kärlek alltså, inte alltid så enkelt :) Min erfarenhet är att det alltid har fungerat bäst att inte tänka så mycket utan mer gå på magkänsla man kan ändå aldrig tänka ut kärlek. Vad spelar det egentligen för roll vem som sms-ar först eller sist? Jag tycker du ska köra och fråga det du känner för att fråga. Då har du gjort det du kan och vad är det värsta som kan hända? Du får ett nej, ok men det kommer du över och då vet du ju också vart han står.

Lycka till

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar