Stöd & Svar

13 Aug 2015, 03:06 268
Tjej, 15 år
Question


Hej! Grejen är att jag blir orättvist behandlad både hemma hos min mamma, hennes kille är en alkoholist & de är bara en massa problem. Pappa och hans fru pga de är alldeles för religösa och vi har alltid krokat hela tiden speciellt jag och hans fru. Jag skulle helst flytta hemifrån men jag är omyndig och jag orkar inte mer och vet inte va jag ska göra.

Svar
Bonnie Friedh
Trygga Barnen

Hej och tack för din fråga! 

Vad modig du är som ber om stöd och hjälp i din situation! Jag vill tipsa dig om att försöka hitta någon att prata med om hur du mår och hur du har det hemma. Du kan vända dig till ungdomsmottagningen eller till skolhälsovården om det finns på din skola. Det är väldigt viktigt att du får stöd och hjälp att hantera din situation och någon som kan ge dig råd och tips i hur du kan gå vidare. När det gäller att flytta när man är omyndig så måste man ha målsmans tillstånd om du känner att du kan prata med dina föräldrar om detta så är det en bra idé att lyfta frågan med dem och förklara. Om detta inte är aktuellt så kan man kontakta socialtjänsten och förklara läget och då kan du eventuellt få hjälp att flytta vi dem efter att de gjort en utredning. Din ungdomsmottagning eller skolsköterska kan hjälpa dig i kontakten med socialtjänsten. 

Hoppas att allt löser sig för dig! Massa styrkehälsningar

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar